LETJELIŠTA

TRIBALJ SE, S, SW, W

Veliki start

Do starta dolazimo cestom iz Triblja, preko Kostelja, Baretica i Antova. Samo pratite tablu Vidikovac Mahavica. Kada dođete na sam vrh sa desne strane imate parking, a sa lijeve tablu sa informacijama o letenje. POGLEDAJTE I PROČITAJTE

Obavezno je javljanje operateru ili putem najave leta!

Mali start – poletište za zimu

Za dolazak na mali start krenite istom cestom kao i na veliki start, samo ćete se zaustaviti nakon serpentina. S desne strane vidjet ćete veliku nakošenu livadu. Inače, mali start se koristi kada je na velikom startu prejaki vjetar, probija bura sa sjevera ili u zimskim mjesecima kada je put prema velikom startu zatrpan snijegom, a u vama je velika želja za letenjem. Sigurno polijetanje omogućava velika livada koja završava okomitom visokom liticom.

Kod polijetanja obavezno startati s vrha livade da bi se izbjegla mogucnost upada u rotor ili turbulenciju (autor je isprobao kako to izgleda). NIKAKO STARTATI S DONJEG RUBA LIVADE!!! Start se izvodi na: SE, S, SW, W

Obavezno je javljanje operateru ili putem najave leta!

Slijetanje

Službeno sletište nalazi se kod sela Ropci. Ukoliko smatrate da ne možete tamo sletjeti koristite slobodno ostale površine u dolini: velike livade kraj jezera ili manja livada u centru Triblja.

O letenju na Triblju

Mnogi koji dođu letjeti na Tribalj, zaljube se u njegove čari i vraćaju se opet. Veliki broj letivih dana, solidna visinska razlika, pogled na more i brda, dobra cesta, argumenti su za letenje na ovom području. Greben je dug oko 20 km a njegove kamenite padine daju dobru termiku, sredinom dana žestoku, ali poslijepodne obično mirnu, tako da i početnici mogu uživati. Leti se termiku ili dinamiku

GROBNIK

Grobničko polje nalazi se u zaleđu Rijeke i njime prolazi autocesta Rijeka-Zagreb.
Omiljeno je letilište rijeckih i delničkih letača zbog svoje pristupačnosti i izazovnosti za letačke vještine. Leti se samo u termici jer nema grebena. Leti se tijekom cijele godine, a najbolje termike su u prolječe, kada se snijeg otopi na polju a jos uvijek ga ima po okolnim brdima.

Na Grobničkom polju leti se sa tri starta: Žbelac, Jazvina i Hahlić. Žbelac i Jazvina se nalaze NE od aerodroma i najčešće se koriste. Do njih se dolazi cestom za Platak. Na skretanju za lovački dom, desni makadam ide prema Jazvini a lijevi, u pravcu Lovačkog Doma, i za Žbelac.

Jazvina (veliki start START 2) je viši start sa svojih 908m nm. Sam start je dosta dugačak i okrenut je SE do SW. Iako se za dobrog termičkog dana može odmah zavrtjeti, glavnina termičke aktivnosti je ispred Žbelca, tako da se moraju preletati dalekovodi, kako bi se do termike stiglo. Stoga se za zapadnije smjerove vjetra preporučuje startati sa Žbelca.

Zabranjeno je ulaziti u zonu školskog kruga na visinama manjim od 600m iznad mora. Na slijetanje se ide prko vrha Turčin i držeći se lijevo od osi piste sletjeti na prostoru izmedu hangara i piste .Najbliže alternativno sletište je streljana ispod Žbelaca, ali je treba izbjegavati jer je pod vojnom upravom.

PEČNIK SE,E,ENE

Bura puše, a vi biste letjeli?
Pećnik je onda pravo riješenje za Vas.

Lokacija:

Start i samo letenje je u Opatijskom zaleđu. Znači istočna strana brda Učka. Ukoliko je dan dobar i lagana bura mogućnosti za letenje su super. Smjer vjetra na koji se leti je Istočni. Kada bura puše, na brdu počne vući zmorac (vjetar sa mora) koji sa sobom vuče termiku te se tako može poletiti. Na start se dolazi cestom prema tunelu Učka.

Start:

Brdo Pećnik visoko je 641 m a do sletišta imate isto toliko. Mjesta za paralelni start dva krila ima jedva. Sam start je strm ali travnat. Treba biti vrlo pažljiv na startu jer se zna desiti da nema vjetra.


take off : 45°19’9″ (45.3193)N; 14°15’12” (14.2535)E – Elevation : 616 m. 

Slijetanje:
Skoro jedina opcija je plaža Ičići pokraj marine.

Opasnosti:

Treba paziti na vjetar jer se zna desiti da na startu nema skoro vjetra dok na slijetanju puše jak istočnjak. Isto tako je poželjno pogledati sletište da vidite dali imate dosta mjesta za sletiti jer ima nekoliko prepreka na sletištu a znaju biti i kupači. Nije preoporučljivo slijetanje u sezoni kupanja.

Bitno!!!>>> Kad poletite i niste se nabrali na startu bitno je dati se van prije nego padnete ispod razine magistrale jer postoji mogućnost da nećete preletjeti dalekovode ispred Vas a to znači slijetanje u šumu.

UČKA W,WNW

Start: 1300 m, razlika 1100 m, za sve tipove pilota, dolazak sa autom

Planina koja dominira Kvarnerskim zaljevom je Učka. Greben na kojem se nalazi proteže se dvadesetak kilometara na jug do Plomina. Zapadna strana Učke spušta se prema unutrašnjosti Istre i prelazi u niske brežuljke. Istočna strana Učke ruši se prema moru, tj Kvarnerskom zaljevu i opatijskoj rivijeri.

Učka je miljenica svakog letača jer letenje na njoj u dobrim termikama pruža mogućnosti za dobre prelete. Osim letenja u termici, pruži se i prilika peglanja po padinama Učke kada puše dobar zapadni vjetar. Često se znalo letjeti na dinamiku do mraka.

Učka je park prirode pa Vas molimo da se kulturno ponašate te poslušate lokalne renđere.

Startevi:

Sedlo

Polijetanje na zapadni vjetar. Nalazi se sa južne strane vrha Učke dvjestotinjak metara niže od samog vrha. Idealno mjesto za sigurno polijetanje omogućuje nam livada za veći broj krila. Polijeće se kroz šumski prosjek smješten u kanalu tako da vjetra za dizanje krila ne nedostaje. Preferira se ovaj start sa Učke zbog sigurnosti pri polijetanju. Jedina mana je mala visinska razlika do sletista, cca 200m pa ako nema vjetra ili dinamike, let je vrlo kratak. Nadmorska visina starta 1200 m.

Vojak (vrh Ucke) 1396 m.

Polijetanje na zapadni vjetar.
Polijece se sa strmih padina stotinjak metara juzno od kule na vrhu. Polijetanje sa ove lokacije traži odredenu količinu iskustva i rutine jer nema mjesta za pogrešku zato Vas molimo da koristite start sedlo kako bi se izbjegle moguće nesreće.

O letenju:

Leti se na zapadnim padinama Učke, okrenutim prema unutrasnjosti Istre. Dobri uvijeti nastaju tek popodne. Ako zelimo raditi prelet, mozemo pokušati slijediti greben prema jugu (Plomin) ili se zaputiti na zapad prema Buzetu. Ukoliko ste došli na start kasnije, odlučite se za letenje prema jugu jer ce vam šanse za dužim letom biti veće.

Kako doći: od Rijeke prema tunelu Učka. 5 km prije skrenuti za Veprinac i dalje do prijevoja (hotel, restaurant). Na prijevoju je odvojak lijevo, označen) koji ce nas odvesti prema vrhu Učke. Na sedlo se skrene lijevo na bijeli put cca 1 km prije vrha ili mozete doći na vrh pa pješke na jug i doći ćete za 10 minuta na start.

LIČ W, SW, S

Lič se nalazi 3 km od mjesta Fužine u Gorskom Kotaru koje je povezano autocestom dostupno iz smjera Zagreba za cca. 1 h a iz smjera Rijeke za cca 25 min. Samim stratevima se pristupa iz mjesta Vrata (asfaltirana cesta osim zadnjeg dijela) ili iz smjera Ličkog polja (makadam).

Ovaj letački teren raspolaže sa tri starta (livade) ispred kojih nema nikakvih prepreka , savršenog nagiba a sljetanje se izvodi u polju na kom također nema nikakvih prepreka. Upravo zbog ovih karakteristika Lič je izuzetno letjelište za prve letove, ali oprez, polje je izuzetno termički aktivno te početnici mogu letjeti samo u posljepodnevnim satima.

Teren nudi mogućnost preleta prema unutrašnjisti smjer Vrbovsko, Bjelolasica, zatim prema istoku Velebit, Novi Vinodolski, prema jugu Tribalj, te prema zapadu Grobnik. Kod preleta treba pazite na alternativna sletišta pošto Ličko polje okružuju visoke šume bjelogorice i crnogorice.Teren svojom odličnom konfiguracijom osim letenja u termikama omogućava i padinsko jedrenje.

Pogodni smjerovi vjetra su W, SW, S.

– Visine startova su : Mali start 750 m.n.m (50 m visinske razlike)
– Srednji start 880 m.n.m. (180 m visinske razlike)
– Veliki start 1030 m.n.m. (330 m visinske razlike)
– Sletište – polje je na cca. 700 m.n.m.

CRES – LUBENICE  W, SW


Visina starta cca 400m ASL. 

Uzletište se nalazi ispod parkinga nekih 50 m po puteljku za plažu. Start je malen, strm i ima kamenja na koje se da poskliznuti. Nije baš za pogodan za početnike.

Za letenje koristite greben koji se proteže J-S. Slijetati najbolje na plažu koja je i više nego dovoljna. Može se sletjeti i na parking, ali treba biti vrlo oprezan.Povratak puteljkom nazad u Lubenice će vam sa opremom uzeti od 80 – 120 minuta ovisno kakvim tempom idete gore tako da si OBAVEZNO uzmete vodu za piti. 

Nakon letenja se okupajte na prekrasnoj Lubeničkoj plaži.